8 авг. 2023 г., 17:44

Поздрав 

  Поэзия
120 0 0

 

   

 

Какво си казаха сърцата ни,

когато оставих оранжевото растение

на масата, до книгите: фонтанът ръмжеше,

перуанците хранеха душите на дедите си

с музика, трамваят летеше; (дъгата!);

хората вървяха, отдалеч още виждаха

двете весели опашчици, свободно плаваща,

оранжева коса, спираха - очите ти!-

и разговаряха с теб; дърветата пееха,

тротоарът гледаше, слънцето се смееше

дъхаво след дъжда, небето бе светло, чисто,

с бели облачета - дъгата!- и планина в сняг, синьо;

не се страхувах, гледахме се – очите ти!-

и се усмихвахме…(тишина); и си тръгнах;

какво си казаха сърцата ни?

 

© Петър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??