15 мая 2006 г., 11:32

Позлатени усмивки 

  Поэзия
613 0 3

Завърнах се на своята земя.
А всичко ми е непознато.
Асфалта сив, реклами на деня,
обшит града с фалшивата позлата.

Познатата, фалшива услужливост,
която ме подтискаше до лудост.
Усмихната, фалшивата фалшивост,
пробила си е път и у дома.

Ще заживея тук.
Пак някак си ще свикна.
Защото свикнах вече с всяко свикване.
Ще заживея тук, на своята земя,
с позлатите на старото усмихване.

 

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??