7 авг. 2007 г., 15:08

Позволи 

  Поэзия
632 0 5

Позволи ми да галя сетивата ти,

тогава, когато спиш,

защото сънят е непорочно зачатие

на порочния ден.

 

Позволи ми да бъда до теб,

тогава, когато си на миг разстояние,

и да рисувам по тялото с пръсти… Любов.

 

Позволи ми да говоря без глас -

мисълта ми да те предизвиква,

и да те подлудява – като наркотик,

да те кара да изтръпваш в екстаз…

 

Позволи ми да плача – от щастие,

без да проронвам сълза,

защото сълзите са знак за безсилие.

 

А аз съм силна!

Дори когато хиляди причини ме карат

да изпадам в състояние на… безмисловност…

в този щур свят.

 

Дори когато някой посяга на мечтите ми,

и не можейки да  проникне в тях,

реши, че все пак трябва да ги задуши,

в безмислено говорене.

 

Позволи ми да се смея с теб,

дори тогава, когато ми е тъжно

или на теб не ти е до смях,

защото така ще превъзмогнеш страха от… летене,

и ще полетиш, забравил поне за миг жалкото ежедневие.

 

Позволи ми, когато се ражда деня,

в леглото до теб да се будя,

и с усмивка да моля за чаша кафе,

мързеливо излегнала се върху

непорочните си мисли.

 

Позволи ми, когато денят упорито се ниже,

и като пясък се стича между пръстите,

от изгрева до последните слънчеви нишки -

да бъда до теб, щастливо влюбена,

без свян от това, което може би ще се случи…

 

Позволи ми да бъда до теб – тогава,

когато слънцето се спотаява зад хоризонта,

и залеза е толкова чаровен…

Защото на мръкване стават толкова чудеса!

 

Позволи да те имам в нощта, и завинаги,

тогава, когато в прегръдка притихнали,

ще забравим света около нас,

и отново... да се обичаме!

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Май забравих ...да благодаря, момичета..
  • Може и да не позволи, Ани. Никога не се знае...
  • Направи го без разрешение!
    За любовта не се пита!
    Стихът ти е пълен с нежност!
  • А дали е възможно да не ти позволи всичко това, Нели?
    Много ми хареса!
    Поздравче!
  • Хубав стих,мила!
    Обичайте се!
    Поздрав и прегръдка!
Предложения
: ??:??