22 июн. 2017 г., 16:41

Прахосникът на времето 

  Поэзия » Свободный стих
332 0 3

Прахосникът на времето

е ням, но обаятелен

Прокрадва се тихо

и те обвива в мека, сива коприна

Няма очи и лице,

но тялото му е навсякъде.

Не променя стайната температура,

но променя нагласата ти.

Прахостникът на времето не се интересува от теб плътски,

но ще те прелъсти.

Ще те предразположи

мислено да излееш плитка локва от твоите планове.

След  това ще те удави в тях,

до заспиване.

Минутите ще изтекат през шепите ти

и ще паднат в океана на годините

А когато се събудиш,

ще  си спомниш

за осъществените плоски мисловни конструкции,

но неосъществената продуктивност.

© Maria Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересно и различно! Поздрав!
  • Благодаря ти! Самата идея, че казваш докосващо ме мотивира. Радвам се!
  • Много ми харесва как абстрактно, различно и докосващо пишеш! Давай още!
Предложения
: ??:??