Веднъж учителката амбициозна
реши да покаже на децата,
че науката позната
по - въздесъща е от Бога!
И каза им във час така :
Ще направим днес експеримент,
ще ви покажа аз деца,
че да вярваш в Бога няма дивидент!
Безмислено е,
той не съществува!
Науката е тази,
която във този свят царува!
За целта ще излезнеме на двора
и ще викнем в посока - небосвода:
"Няма Бог! Науката е въздесъща!
и ще видите, че Бог няма да отвръща!"
Станало така:
излезли всичките деца
и към небосвода син,
вече никой не изричал думата "Амин!".
Кряскали децата,
кряскала и госпожата,
само Аврамчо си мълчал!
"Абе нещо да не го е срам?" -
помислила си госпожата
и хванала го за ръката.
"Аврамчо, що мълчиш?
Защо като останалите не гълчиш?!"
"Ами ако е така
както казвате госпожо,
защо да си хабя гласа
в туй време ветровито и сурово?!
Но пък ако Господ съществува
и на небето си царува,
защо трябва да съм будалата,
който търси си белята?!"
© Добромир Иванов Все права защищены