17.01.2024 г., 18:51 ч.

Практичност 

  Поезия » Хумористична, Философска
178 1 4

Веднъж учителката амбициозна

реши да покаже на децата,

че науката позната

по - въздесъща е от Бога!

 

И каза им във час така :

Ще направим днес експеримент,

ще ви покажа аз деца,

че да вярваш в Бога няма дивидент!

 

Безмислено е,

той не съществува!

Науката е тази,

която във този свят царува!

 

За целта ще излезнеме на двора

и ще викнем в посока - небосвода:

"Няма Бог! Науката е въздесъща!

и ще видите, че Бог няма да отвръща!"

 

Станало така:

излезли всичките деца

и към небосвода син,

вече никой не изричал думата "Амин!".

 

Кряскали децата,

кряскала и госпожата,

само Аврамчо си мълчал!

"Абе нещо да не го е срам?" -

 

помислила си госпожата

и хванала го за ръката.

"Аврамчо, що мълчиш?

Защо като останалите не гълчиш?!"

 

"Ами ако е така

както казвате госпожо,

защо да си хабя гласа

в туй време ветровито и сурово?!

 

Но пък ако Господ съществува

и на небето си царува,

защо трябва да съм будалата,

който търси си белята?!"

 

 

 

 

 

 

 

 

© Добромир Иванов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да се посмеем заедно »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??