1 авг. 2016 г., 19:00  

Право 

  Поэзия » Любовная
556 0 4

 

 

Как да зная дали ме обичаш,
как ме сънуваш и колко...
Мислите ми са коленичили,
меч над тях вдига болката.

 

В свят, нелогичен и грозен,
казваш ми, че съм истина.
Нужно ли ти е на баир лозе

моите чувства разискрени?

 

Имаш си дом и огнище.
Мъж, две тераси и мебели.
Казваш, че с мен, и сред нищото,
можеш да бъдеш най себе си.

 

Питаш ме, малко лукаво,
даже съвсем преднамерено:
имаха ли на щастие право
Вронски и Ана Каренина?

 

Вятърът кимва почтително
и ни целува из тъмното
както смъртта
по очите
двама щастливо прокълнати...

© Ивайло Терзийски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??