19 мая 2017 г., 00:35  

Праз 

  Поэзия » Юмористическая
495 0 0

                 Мария – хубавица и напета,

                 пред огледалото се гледа, суче.

                 Грим си слага, сменя тоалета,

                 глади, с устните червило суче.

 

                 Майка ѝ седи и наблюдава,

                 мисли разни в нея се въртят:

                 "Ха така! Наш'та май се заиграва"

                 и въпроси, като камъни валят.

 

                 "Мамо, със колата днес от нас

                 ще ме вземат Харалампи, Атанас.

                 На полето трима ще заминем

                 да помагаме, че има много праз.

 

                 "Знам го вече, щерко този праз,

                 като млада вадих го и аз.

                 Но тогава беше дълъг и дебел,

                 днес е смачкан, във трева се сврел".

© Хари Спасов Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??