20 янв. 2009 г., 01:00

Празен лист 

  Поэзия » Философская
658 0 2
Не знам защо животът се обърна
и защо в ред не мога да го върна,
не питам и не чакам да открия
отговори няма - някаква магия.
Назад да върна всеки миг съм неспособна,
напред - изпитвам страх като помисля,
остана само да се боря,
тук, сега, какво ще да открия.
Приемам всичко без тъга, без радост,
причини хиляди, но смисъл няма,
животът ми от цветен се превърна
в празен лист, очакващ да го пълнят.
И гледам го, и чудя се - не зная,
какво да пиша - думи нямам,
в една самотна празна стая
заключвам всяка мисъл, преди да я узная.

© Албена Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Разбирам те...толкова добре. Поздрав за стиха!
  • Страхотно е написано! Изпълнено е с толкова много чувства, които могат наистина да те накарат да се замислиш! Браво, давам ти шестица! И те поздравявам за страхотната ти творба...
Предложения
: ??:??