Стопявам се нейде във тихото.
Дебна светулки из мрака.
Привидно блажено усмихната,
душата притихнала... чака.
Погалих изстинали залези -
ръката ми още трепери.
Пръсти горят предпарализно,
сграбчили мъртви химери.
Никъде няма те - пауза,
липса в изгубена рима.
За да си в мене - опразвам се -
само така ще те има.
© Деси Все права защищены