30 окт. 2015 г., 09:44

Празниците на делничната любов 

  Поэзия » Любовная
345 0 1

 

Беше делнична  любовта. Прозаична.

Но животът е проза и делници -

с монотонност,безцветност, идиличност,

 животът е  от после - неделници.

 

Делнична беше. Не ухаеше

 на пролетно многоцветие.

Не за красиви слова  мечтаеше,

а за  уют и дълголетие.

 

За  трушии и плетки,

за тетрадки и дрехи на децата,

за изплатени данъци, сметки,

за ремонта и  гумите на колата.

 

 Делнична беше.Само нощем

 празнична  в леглото легнала,

 се превръщаше във феномен.

Върху мъжкото рамо облегната.

.

Няма я  вече делничната  любов,

но историята й остана празнична.

Беше  саждинка сред свят суров,

уникална и  различна.

© Диана Кънева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да... "саждинка сред свят суров,
    уникална и различна."

    Хубаво пишеш и с удоволствие посещавам твоята страница.
    Поздравления, Диана!
Предложения
: ??:??