Посочи точно мене за мишена -
използване активно, но през ден.
Огледа я - добре ли е скроена.
Излъска я. Премери я с пергел.
Прицели се. Извикаха ти: Браво.
Отстъпваше и мерника на тях.
Получи се изтънчена забава.
С оттенъци на снобска веселба.
От сутрин те очакваха да кажеш:
ще бъде ден за "да" или за "не"?
Подканяха те да извикаш: мразя!
Изчакваха... И вдигаха ръце...
Не устоя на бойния им крясък.
В зловещия им хор добави глас.
Недей да казваш: Беше миг на тласък.
Не се цели във празната стена...
...
© Людмила Билярска Все права защищены
но много силно и стойностно стихотворение...с обич.