Празно е
Празно е. И няма никой -
няма никой в моята душа.
Няма влага във очите,
в ръцете нищо не държа.
Празно е. Усещам нищо.
В ритъм глух сърцето ми тупти.
Да съм тъжна днес отричам,
радостта е във предишни дни.
Празно е. И нямам грижи.
Нямам смях, сълза, мечта, любов.
Всеки порив обездвижих.
Леден поглед - вместо сладък зов.
Празно е. Не мразя него.
Губя страх. "Вендета" не мълвя.
Нищичко не ме обзема.
Ето ме - потъвам в празнина.
Празно е. Заложих всичко -
пропилях го за безброй лъжи.
Да рискуваш би било прилично,
ала не със хора, а в мечти.
Празно е. И стискам зъби -
не от яд, от срам или борба.
Бавно смисъла изгубих
и се пробвам някак да вървя.
Празна съм. Ръце протягам.
Най-добре от празни се пази.
Празно мене ме ограби.
Вакуум да напълниш? - може би?!!
© Надежда Все права защищены