10.07.2014 г., 21:25 ч.  

Празно е 

  Поезия » Друга
774 0 0

Празно е

 

 

Празно е. И няма никой -

няма никой в моята душа.

Няма влага във очите,

в ръцете нищо не държа.

 

Празно е. Усещам нищо.

В ритъм глух сърцето ми тупти.

Да съм тъжна днес отричам,

радостта е във предишни дни.

 

Празно е. И нямам грижи.

Нямам смях, сълза, мечта, любов.

Всеки порив обездвижих.

Леден поглед - вместо сладък зов.

 

Празно е. Не мразя него.

Губя страх. "Вендета" не мълвя.

Нищичко не ме обзема.

Ето ме - потъвам в празнина.

 

Празно е. Заложих всичко -

пропилях го за безброй лъжи.

Да рискуваш би било прилично,

ала не със хора, а в мечти.

 

Празно е. И стискам зъби -

не от яд, от срам или борба.

Бавно смисъла изгубих

и се пробвам някак да вървя.

 

Празна съм. Ръце протягам.

Най-добре от празни се пази.

Празно мене ме ограби.

Вакуум да напълниш? - може би?!!

 

© Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??