5 сент. 2012 г., 22:11

Пречистваща тишина 

  Поэзия
582 0 3

Не се опитвай да спасяваш тишината.

Пусни я! Нека да се накрещи -

да каже всичко насъбрано.

Не знаеш ли, че тишината не мълчи?

Напротив. Искрено показва всичко -

жестоко, без да ни спести

напразни болка и умора.

И не се трогва от сълзи.

Усещам... Тишината значи края

на нещо хубаво преди,

на нещо безвъзвратно отлетяло,

което няма да се прероди.

Приемам тази тишина - присъда.

Щом ти поиска, ще мълчим.

Но после... Нека истински да бъдем -

пречистени, без фалш... без грим.

© Детелина Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??