30 окт. 2022 г., 19:58

Пред пости 

  Поэзия » Строгие формы
266 1 0

ПРЕД ПОСТИ

Мъглата по баира слиза
и увъртолва листопада
в дебелата си мокра риза.
Мълчат подплашени стадата.

Коминчетата кротко пушат.
По двора – старци и кокошки.
Светът изглежда изтърбушен.
И вече си готов за прошка.

В неделя черквата е пълна –
забрадки, свещи, вино, жито,
сълзи – преглътнати, молитви –

за посевите – да покълнат,
да бъдат чашите допити
и да олекне на душите.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??