26 авг. 2021 г., 01:04

Предчувствие за есен 

  Поэзия
441 2 13

От есенните прелести ще пия,

от багрите разстлали се с любов.

Палитра от неистова магия,

родила се с напиращия зов

на дните в отминаващия август,

на неговата сласт и аромат,

на слънчев лъч, докосващ благодатно,

на утрото обвито в розов цвят.

Кажете ми, кога друг път ще има,

такъв красив букет от цветове?

Не сещате ли се, приижда зима,

когато бавно всичко ще замре!?

И нека с туй дихание на лято

се гмурнем неусетно в есента.

Поглеждам към небето … има ято,

но в мен шепти на август прелестта!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??