1 февр. 2024 г., 11:34

Предчувствие за пролет 

  Поэзия
87 0 0

Топъл вятър духна снощи

в нашата страна,

дългите коси разроши

и стопи снега.

 

А в градинката ми цветна

стават чудеса.

Виж, усмихват се приветно

първите цветя.

 

Бели шапчици надяват

тънки стъбълца,

сякаш в двора ми изгряват

мънички слънца.

 

Колко нежни и красиви,

крехки са на вид!

А са здрави, издръжливи

в бури и мъгли.

 

Вред кокичетата бели

щом се появят

знам, към нас ще е поела

вече Пролетта.

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??