Топъл вятър духна снощи
в нашата страна,
дългите коси разроши
и стопи снега.
А в градинката ми цветна
стават чудеса.
Виж, усмихват се приветно
първите цветя.
Бели шапчици надяват
тънки стъбълца,
сякаш в двора ми изгряват
мънички слънца.
Колко нежни и красиви,
крехки са на вид!
А са здрави, издръжливи
в бури и мъгли.
Вред кокичетата бели
щом се появят
знам, към нас ще е поела
вече Пролетта.
© Димитър Дунеловски Всички права запазени