1 сент. 2010 г., 16:47

Предесенно 

  Поэзия » Другая
386 0 3

Тихо се ронят последните стъпки на Лятото.

Тъжно махат за сбогом последните топли вълни.

Пустеят гнездата. За път приготвя се ятото.

Вятърът хуква предесенно. И просторът звъни.

 

Свеждат главите си къдрави мъдро лозниците.

Полето прибира костюма си летен във скрина.

Дъждът-присмехулник безгрижно свири по жиците.

Не се натъжава, че Лятото пак си замина.

 

Само понякога на нощите в скутите хладни

щурците припомнят си песни със мирис на Лято.

Оголяват дърветата бавно, но безпощадно.

И от Слънцето изоставена тихо хлипа Земята.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??