6 янв. 2013 г., 19:22

Преди първия сняг 

  Поэзия » Другая
416 0 2

Снегът все още размишлява

дали да ни обвие в бяло,

дали невинност заслужаваме

във битието оскотяло.

 

Той може да дари копнежи,

надеждите ни да събуди,

с любов и закъсняла нежност

трогателно да ни учуди.

 

Снегът обаче все се бави

и кара ни да го мечтаем.

Навярно пак ще ни остави

виновни дълго да се каем.

 

Да молим прошка и утеха,

да искаме да сме безгрешни

и снежната му бяла дреха

да пожелаем безутешно.

 

Да, чак тогава ще ни радва

покоят кротък в белотата.

Невинността му ще изстрадаме

и ще познаем чистотата.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??