Полицаите ни плашат с глоби,
данъчните - с данъчни тегоби,
синоптиците - със засушаване,
психолозите - със оглупяване,
земледелците - с настъпващ глад,
свещениците - с божи съд и ад,
патриотите - със глобалистите,
демократите - със комунистите,
а пък атлантиците - с Русия.
Вече пред побъркване сме ние,
от заплахи всякакви и страх.
От всички най-добре са атеистите -
че поне от Бога нямат страх.
© Ангел Чортов Все права защищены