21 июн. 2011 г., 17:24

Предизборните съвети на един българин 

  Поэзия » Юмористическая
465 0 5

СЪВЕТИТЕ НА ЕДИН БЪЛГАРИН

 

 

Започва панаирът на комедиите.

За да прозира –  

най-напред по медиите.

Но преди това

всичко е обмисляно

и подробно и добре задкулисано:

кои, кога и как

ще излизат по сцените,

кои маски ще са за кметовете,

кои за президентите,

кои коя пиеса ще режисират

и кои ще са факири,

кои асистенти,

жонгльори,

звероукротители.

Разбира се, без да са ви питали.

Вие просто трябва да сте щастливи,

че има забавление

и да си купите билети.

Нищо че финалът отдавна решен е

и че няма да е за вас хепиендът.

Затова пък няма да пукнете от скука.

Хайде, бъдете добри и възпитани!

А ако решите да решите

въпроса с боклука –

извадете метлите

и... карайте, без да питате!

 

 

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??