СЪВЕТИТЕ НА ЕДИН БЪЛГАРИН
Започва панаирът на комедиите.
За да прозира –
най-напред по медиите.
Но преди това
всичко е обмисляно
и подробно и добре задкулисано:
кои, кога и как
ще излизат по сцените,
кои маски ще са за кметовете,
кои за президентите,
кои коя пиеса ще режисират
и кои ще са факири,
кои асистенти,
жонгльори,
звероукротители.
Разбира се, без да са ви питали.
Вие просто трябва да сте щастливи,
че има забавление
и да си купите билети.
Нищо че финалът отдавна решен е
и че няма да е за вас хепиендът.
Затова пък няма да пукнете от скука.
Хайде, бъдете добри и възпитани!
А ако решите да решите
въпроса с боклука –
извадете метлите
и... карайте, без да питате!
© Ангел Веселинов All rights reserved.