16 сент. 2019 г., 22:21

Предмемоарно... 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
400 1 2

 

Предмемоарно...

 

Есен подранила ме облъхва,

във листата Слънцето трепти

Вятърът в баира се задъхва

въздухът ухае на мечти:

 

– някъде оттатък хоризонта

има Път до днес не извървян

и Любов навярно, но не помня

по какво да я позная там...

 

... Може да е в образ на момиче,

или е в разцвета си Жена,

може на Богиня да прилича:

с гръд разкошна, с обли рамена?...

 

– Може да я срещна в тиха вечер,

или в кръстопът на Ветрове?...

– Може да върви към мене вече

тя и първа да ме назовѐ?...

 

– Може нейде пред загаснал огън

тъжно да разравя пепелта

и със упование във Бога

да реди молитви в мисълта?...

 

– Може тя с тържествени фанфари

и да ме посрещне със парад...

 

...Но преди да пишем мемоари:

трябва да е млада!...

– Да съм млад!...

 

11.09.2010.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??