28 мар. 2018 г., 02:04

Предчувствие 

  Поэзия » Пейзажная
298 0 3

Брезата е потънала в сълзѝ

и, цялата в искри, сияе.

Тъгата я преобрази,

а слънцето за скръб нехае.

 

То свети ярко, с пълна мощ,

топѝ сълзѝ и изпарява

студените остатъци от нощ,

снега превръща във забрава.

 

Последен дар от зимни дни –

с предчувствие за пролет и утеха,

брезата бяла днес блести

в обшита с диаманти дреха.

 

26.03.2018

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??