Предреченост
Разкъсах и последната ти обич... в споделеност те заклех,
разнищих същността си във плътта ти... сластно те поех,
тих, покорен и безропотен... жертвено във дивото те сплех,
обяздих жаждата в страстта ти... и тебе клетвено те взех.
Разкъсах себе си, през капките в кръвта ти клади палих,
пиех самотата твоя, съдбата ти поех… с нежности те галих.
Съших се в теб, отчаяно да върна, предреченост, една съдба
препускала с вечността, скършена в съдраните останки от вина.
Разкъсвах се... наново те зачевах... сплетени в лепнещата самота,
помяташе ме с вик в спънати пътеки... загръщах те във топлина,
оплитах те в косите си, проклевах те... прилепчивата ни съдба,
и сбирах цялото от късове начупени… извехнали цветя.
Разкъсвах се, препусках с ветровете, с мойта в твойта свобода…
и тихо се стаихме… вихрени в пиляната съдба.. разкотвени в нега,
в хаоса на Абсолюта… разронихме се в брегове- стърнища,
в бездната, скована в ледове… тлеещи души сме в пепелища.
© Ванина Константинова Все права защищены