18 апр. 2008 г., 14:18

Предстоящите житейски оргии 

  Поэзия » Философская
760 0 3
Един човек само може от тук да премине,
след всяка изминала тежка минута.
Дори след поредица погромни години,
звукът се превръща в песен нечута.
Един човек прави тази стъпка напред
и сега сянката му се разтапя на земята...
Малкият скрит страх се превръща в теб
и с едно движение насочва ръката ти.

Ето, предусещам сблъсъка огромен.
Ето, знам какво значи да мога.
Изпречвайки се пред
предстоящите житейски оргии.

Един човек вижда купища проблеми
- всяка крачка го прави грешник.
И аз сякаш следвам същото бреме,
стъпвайки върху същите грешки.
Един човек знае защо обича вината,
тя му носи смисъл и време да живее.
И дори тук дълбоко да е забита стрелата,
въпреки болката, да я извади не смее.

Ето, предусещам сблъсъка огромен.
Ето, знам какво значи да мога.
Изпречвайки се пред
предстоящите житейски оргии.

Всички погледи
към теб насочени,
житейски оргии -
за днес насрочени,
висят във времето
и от Господ пратени.
Дали намираме
някога и вината си?

Аз няма да кажа кой бе
този Един човек.
Всички ние виждаме
в себе си малките тайни.
И когато закапят отново,
ние бягаме безсилни,
и се страхуваме толкова много
от предстоящите...

Ето, предусещам сблъсъка огромен.
Ето, знам какво значи да мога.
Изпречвайки се пред
предстоящите житейски оргии.

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??