ПРЕДВЕЛИКДЕНСКИ ШАРЖ
Който пие, зло не мисли,
ала бавно се руши,
губи поривите чисти,
къса с чистите души.
Често го обхваща злоба
срещу чужди, срещу свой,
чашката е цар, той роба,
страх прикрива тоз герой.
И когато любовта си
на забрава той смени,
ще ли малко гордостта си
от разруха да спаси?
С доброта започва всичко,
а завършва със скандал.
Търси пътя към възвишеното,
а събужда се във кал.
Пътят е добър, разбира се,
иска да е честен, мил,
само дето в нанагорнището
е посоката сменил.
© Анка Келешева Все права защищены
Благодаря на Санвали, на Радка Миндова, на Елена Гоцева и на Валдемар за вниманието и коментарите.