24 февр. 2010 г., 19:11

Прегърни ме, мамо 

  Поэзия » Другая
1188 1 4

Прегърни ме, мамо,

дойдох си за малко -

само да ти кажа „добър ден”.

Дори не звъннах,

но ти ме разбираш...

имам семейство - знаеш и...

с детето

задачи,

домашни

и букви редяхме...

На работа,

вкъщи,

готвя, пера...

Уморена съм вече...

О, даже забравих,

не  попитах и  „как си”,

и имаш ли нужда от нещо сега.

А ти ръката ми нежно във скута си слагаш,

„ти си тук, дъще моя”-

отронва се само от твойта уста,

и завиваш ме нежно с топла прегръдка -

студа на раздялата аз не усещам така.

Трябва да тръгвам,

животът ме дърпа,

оставям те,

а ти ме гледаш в свойта самота,

удавила се във очите ти дълбоки.

Прегръщам те и тръгвам към... дома.

Изпращаш ме до портата с усмивка,

но, щом затворя пътната врата,

сълзите ти като река ще тръгнат,

защото отлитам и... пак си сама.

 

© Ели Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чета и бавно препрочитам,
    сълзи по бузите ми тихо
    се стичат като бисери кристално чисти
    в скута ми във шепите събират се ...
    Благодаря ти Ели, благодаря ти моето момиче ...
  • Благодаря Ви момичета,но понякога сме неблагодарни деца наистина
  • Аз се просълзих,наистина...БЛАГОДАРЯ ТИ!!!
  • Такива са майките - и ще прегърнат, и ще заплачат, и ще простят...
    Поздрав!
Предложения
: ??:??