На люляците цветовете вехнеха,
отлитаха душите им в безкрайното.
И въпреки че безвъзвратно чезнеха,
във спомените дишаше омайното.
Но цветното от тях не си отиваше,
а закачливо сменяше си формата.
Защото във божурите попиваше,
целувката на розовото, знойната!
© Данаил Таков Все права защищены