Прелюдия към светлината
3
Ще бъде светлина
„Нощ не ще има вече: и не ще има
нужда вече от светене на светило или
от слънчева светлина, защото
Господ-Бог Ги осветява. И те ще
царуват до вечни времена.”
Откровение на Йоана гл.22 стих 5
Денят за равносметка иде.
Кой що е сторил ще се види.
Христос ще дойде на земята,
За да съди за делата.
Просторът ни ще бъде нов
И ще се носи Божий зов...
Ще бъде ден, безкраен ден -
За праведните сътворен.
Нощта с тъмата ще изчезне
В небитието за да влезне.
Какво вълшебство – тържество
на праведното общество!
На чистия душевен звън!
Невиждано дори насън.
О, братя, пейте с пълен глас,
сега е времето за вас,
а тези що с Луцифер бяха,
сами те себе си презряха .
Да, идва ден – очакван ден...
От Бог отдавна отреден.
Дерзайте, за да победите!
Мислете как ще се спасите!
И биде светлина безкрайна
и бе разкрита всяка тайна.
Небето сля се със земята.
За празник затръби тръбата.
И биде ден, безкраен ден,
от Бог вовеки отреден.
И носи се тържествен зов –
за мир, за радост и любов...
© Стойна Димова Все права защищены