14 июн. 2013 г., 23:16

Препинателните знаци 

  Поэзия » Другая
683 0 6

valjaka (Валентин Василев)

14-06-2013г. 10:28

"Той, животът, не признава такива работи, 

ама нали затова все се борим с него - да не сме сгърчени като въпросителни! "

 

 

 

Сгърчен като въпросителна –

все приведен е човек.

На гърба си примирително

мъкне кръста си нелек.

 

А понякога се свива

и смалява не нарочно.

Не оказва съпротива,

просто става малка точка.

 

Щом любов пулсира лудо

в неговото слепоочие,

точката... (о, Боже, чудо)

се превръща в двоеточие.

 

А когато го очернят

и го стъпчат със обуща,

смачква се човек безмерно

и в тиренце се превръща.

 

Немарлив ли е, нехаен,

дяволува ли юнашки,

се превръща в запетая,

тоест – в точка със опашка.

 

Ако честно, чист и читав,

брани правдата стремително,

ще го помнят и почитат

ярък като удивителна.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??