23 сент. 2014 г., 17:57

Препуска през мрака стремглаво 

  Поэзия » Любовная
430 0 1

Препуска през мрака стремглаво
самотната лунна тъга -
в сърцето тупти незабрава -
бързеи в буйна река.

 

Нощта със коси разпилени
безумно се лута навън,
а нейде валят огорчени
сълзите на звездния сън.

 

В стъпки дъждовни в покоя
вятърът тих шумоли -
знае ли тайната твоя
или от скръб го боли.

 

Но ражда се с трепет в небето
утринна бледа зора,
тя ще разпръсне в полето
копнежите на любовта...

 

Живка Юрукова

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Написала си прекрасно стихотворение! Благодаря ти - създаде ми много приятно настроение. Стихът ти е идеален.
    Поздрав от сърце за всичко това, Живке!
    Оценям те с най-висока оценка.
Предложения
: ??:??