11 окт. 2011 г., 15:17

През прозореца на влака VI 

  Поэзия » Другая
382 0 3


И отново с възторг... този път есенен... за любимото ми Искърско дефиле



Есенна тъга целуна

с бледи устни дефилето.

Зазвъня протяжна струна.

Ято жерави засвети

 

във простора чист, избистрен.

И се кротнаха скалите.

Жълти и червени листи

палнаха пожари скрити.

 

С  вик  реката като змия

свлече старата си кожа.

Вятърът наду фуния

с тъжен зов. И невъзможна

 

горест легна по земята.

Дефилето се замисли.

Все въздишайки по лятото,

скри се в есенните листи.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??