2 авг. 2008 г., 08:36

Приказка 

  Поэзия
557 0 10

Скоро не съм ти разказвала
приказка, зная. А бях обещала.
Тази нощ реших.
Реших за сетен път да го направя.
В тази приказка са Той и Тя...
В тази приказка - без  много думи.
Тя - безумна ли?!
Той - без думи във любов се врича?
Той - не казва нищо...
Но говори със очи -
те единствени говорят.
В тях побрал е своите мечти...
Но отвори ли ги - те ще замълчат
и ще разпилеят ветрено мечтите.
Тя - е онова момиче...
Той - тъжи.
Непокорство във сърцето му бушува.
Тя - непоправима скитница.
Той - а как желае само
Тя - и тази нощ в
прегръдките му да заспи.
В очите й искрят искри,
когато види го, когато го докосва.
И всеки миг за нея е вълшебство.
Всеки миг е някаква магия...
Когато все на рамото му тя заспива.
Отвори ли очи,
дали ще го намери?
Той - дали желае я горещо?
Тя - на своя свят решила да даде
последен шанс, и още нещо...
Защото животът й надолу
се търкаля, безвъзвратно.
Няма вечност?!  Има вечен кръговрат.
Има смърт, която ражда нов живот.
Той - търсил е навярно брод към нея.
Тя - идеята за нов живот.
Ще могат ли пресечна точка
да намерят?

... Като че заспа... Лека нощ!

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??