23 июл. 2008 г., 00:18

Приказка ще ти разкажа 

  Поэзия » Другая
973 0 2

И така,

приказката продължава!

Като в сапунен сериал

осенена от вдъхновение,

аз съм готова, ето ме там!

Не се страхувам, а знам:

което не става веднага,

задължително се получава впоследствие!

Разбира се, като следствие

от борба, инат и воля!

Аз съм шиле в нова роля!

Ще се боря, ще се моля,

но само на Бог!!!

Додето разгоня фамилията на този живот!

И няма да роня сълзи,

а само ще гледам звезди!

Ще ти дам  и на теб една!

Но не, за да те заблуждавам!

И файловете ти да размазвам!

А за да ти свети в тъмнината,

докато търсиш вратата

на онази къща

от твоята детска мечта!

Подай ми ръка

и ми бъди другарче

в паралелния свят.

На Дядо Коледа, Снежанка

и Рудолф с шейната!

Подаръка си вземи под елхата,

додето е там! Защото знам!

Който го е страх от мечки

да не ходи в гората!

Но, ако срещнем, обещавам!

Няма да те оставям

и себе си да спасявам!

А ще продължавам

и ще настоявам,

да вървиш!!!

Нагоре, нагоре до края!

И ако някъде по средата

ти стане студено, уморено и самотно!

И искаш да спреш, за да спиш!

Ще извадя звездата

от коледната нощ,

за да ти стопля душата,

да ти върна чудесата!

И да разбереш, че е свята,

всяка секунда споделена с някого!

Защото я краде от себе си

и ти я дава, без остатък!

Като залък хляб,

когато нямаш нищо и си гладен!

Когато си сам!

Когато ти знаеш и аз знам!

Но ти не искаш да вярваш,

а аз искам да си там!!!

В моята приказка измислена,

написана и весела,

защото краят винаги е ЩАСТЛИВ!

© Росица Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубава приказка!!!Поздрави!!!
  • когато ти знаеш и аз знам
    пътищата се пресичат
    и коледната нощ
    се случва...
    в паралелния свят нещата винаги са други
Предложения
: ??:??