И така,
приказката продължава!
Като в сапунен сериал
осенена от вдъхновение,
аз съм готова, ето ме там!
Не се страхувам, а знам:
което не става веднага,
задължително се получава впоследствие!
Разбира се, като следствие
от борба, инат и воля!
Аз съм шиле в нова роля!
Ще се боря, ще се моля,
но само на Бог!!!
Додето разгоня фамилията на този живот!
И няма да роня сълзи,
а само ще гледам звезди!
Ще ти дам и на теб една!
Но не, за да те заблуждавам!
И файловете ти да размазвам!
А за да ти свети в тъмнината,
докато търсиш вратата
на онази къща
от твоята детска мечта!
Подай ми ръка
и ми бъди другарче
в паралелния свят.
На Дядо Коледа, Снежанка
и Рудолф с шейната!
Подаръка си вземи под елхата,
додето е там! Защото знам!
Който го е страх от мечки
да не ходи в гората!
Но, ако срещнем, обещавам!
Няма да те оставям
и себе си да спасявам!
А ще продължавам
и ще настоявам,
да вървиш!!!
Нагоре, нагоре до края!
И ако някъде по средата
ти стане студено, уморено и самотно!
И искаш да спреш, за да спиш!
Ще извадя звездата
от коледната нощ,
за да ти стопля душата,
да ти върна чудесата!
И да разбереш, че е свята,
всяка секунда споделена с някого!
Защото я краде от себе си
и ти я дава, без остатък!
Като залък хляб,
когато нямаш нищо и си гладен!
Когато си сам!
Когато ти знаеш и аз знам!
Но ти не искаш да вярваш,
а аз искам да си там!!!
В моята приказка измислена,
написана и весела,
защото краят винаги е ЩАСТЛИВ!
© Росица Илиева All rights reserved.