Приключенията на едно сърце
Мирис на кафе и множество идеи сутрин, рано...
след странните сънища през една забавна нощ...
Нови тротоари, пътища, пейзажи и сгради,
а същият трепет, същите чувства и сърце...
Вървят по тесни улички, широко отворени очи...
Всичко докосват, любопитно разглеждат,
в себе си безброй желания и мечти отглеждат!
Носят големи, слънчеви очила
и зад стъклата им най-силната горещина!
Едно сърце, безумно обичащо, от всичко се вълнува
и една душа постоянно се вдъхновява и лудува!
Очите търсят изкуство във всеки ъгъл,
с ентусиазъм впечатляващ, безмерен!
Всяко дръвче или облак е нов приятел, намерен!
Всяко ново място е приказен рай,
а усещанията изумителни вълшебства...
Небето е безкрайност, вятърът - свобода,
светът - красота, а съществуването е любов!
Емоциите срещат музика във всеки звук,
докато се радва приключенският дух...!
Пространството е картина, думите са поезия!
В главата има един непреодолим копнеж
към няколко хубави мили представи -
може би за разходка насред розови лехи
или огромни просторни площади,
в един топъл, уютен, слънчев ден,
който за усмивки и прегръдки е създаден!
За буйното сърце новият град е идеален дом,
за творящата душа е нов роман или пореден том!
Ароматът на люляк или на море е така скъп и любим,
а околността, пълна с движение, е подарък неповторим...
подарък единствен от вселената съвършена,
напълно завършена, когато е споделена!
© Лора Все права защищены