Принципи
Какво е принцип?
Да отстояваш своето мнение,
да не подлагаш решенията си на съмнение,
от делата си да изпитваш удовлетворение.
На всякъде да бъдеш Човек
с ценностите от миналия век.
Да се бориш и да ги защитаваш,
своето мнение ясно да изразяваш,
никога да не ги забравяш,
себе си и другите да уважаваш.
Да не забравяш корените си, близки и далечни,
връзките ти с тях да бъдат вечни.
Да обичаш и възпитаваш децата си така,
че да не се срамуваш след време от това.
В Живота принципите са много важни,
зад тях бъди и ги пази,
КОМПРОМИСИ понякога са нужни!
Живей разумно и мисли,
за да бъдеш себе си,
за да си ТИ!
© Валентин Миленов Все права защищены