14.11.2015 г., 18:43 ч.

Принципи 

  Поезия » Философска
452 0 0

                                                    Принципи

 

                                          Какво е принцип? 

 

Да отстояваш своето мнение, 

да не подлагаш решенията си на съмнение, 

от делата си да изпитваш удовлетворение. 

На всякъде да бъдеш Човек 

с ценностите от миналия век. 

 

Да се бориш и да ги защитаваш, 

своето мнение ясно да изразяваш, 

никога да не ги забравяш, 

себе си и другите да уважаваш. 

 

Да не забравяш корените си, близки и далечни, 

връзките ти с тях да бъдат вечни. 

 

Да обичаш и възпитаваш децата си така, 

че да не се срамуваш след време от това. 

 

В Живота принципите са много важни, 

зад тях бъди и ги пази, 

КОМПРОМИСИ понякога са нужни! 

Живей разумно и мисли, 

за да бъдеш себе си, 

за да си ТИ! 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??