За себе си да изградиш и къща...
Жена от нея да направи дом.
И щастието във деца да връща,
а радостта за теб да е синдром.
Звездите вечер в твоя дом да гледат
И приказките нощни да четат.
Светулките в небе да се огледат,
щурците с песни да се отчетат.
И слънце през деня в дома да свети.
В душата ти да влезе светлина.
Домът да бъде храм и на поети
под погледа на влюбена жена.
Светът усмихнат в твоя дом да влезе
И своя ритъм в него да внесе.
А Господ с радост на земя да слезе
И нежност за сърца да донесе.
И всяка дума топлота да носи.
А всеки поглед да е „Добър ден!”
И да отпаднат трудните въпроси
във този свят любовно възроден.
© Никола Апостолов Все права защищены
Желая ти хубав септемврийски ден! Поздрави!