Sep 6, 2017, 10:44 AM

Прищявка 

  Poetry » Other
510 0 11

За себе си да изградиш и къща...

Жена от нея да направи дом.

И щастието във деца да връща,

а радостта за теб да е синдром.

 

Звездите вечер в твоя дом да гледат

И приказките нощни да четат.

Светулките в небе да се огледат,

щурците с песни да се отчетат.

 

И слънце през деня в дома да свети.

В душата ти да влезе светлина.

Домът да бъде храм и на поети

под погледа на влюбена жена.

 

Светът усмихнат в твоя дом да влезе

И своя ритъм в него да внесе.

А Господ с радост на земя да слезе

И нежност за сърца да донесе.

 

И всяка дума топлота да носи.

А всеки поглед да е „Добър ден!”

И да отпаднат трудните въпроси

във този свят любовно възроден.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??