Изпращаме в небето – полудели,
последните забързани ята!
Надвиснали са облаците бели,
пристига в златна дреха есента!
Приканваме с боички да нашари
като художник с четка всеки лист.
Приветстваме я с празнични фанфари,
в короната си с ярък аметист.
Тунелите от есенни дървета
ни приютяват в стройния си ред
и ширнали се шарени полета
разпръскат се в очите ни навред.
Красиви са дърветата – принцеси –
облечени със златния кафтан.
Денят във вихър буен ни понесе,
а погледа от багри е залян.
Червени, жълти, златни и кафяви
листата под краката ни зоват.
Красива, нежна песен ни изпяват
и с нас са по пленителния път.
Пристига есента в неземна дреха
да ни дари с безценния си дъх
в самотна вечер да даде утеха
и от морето тайнствения лъх.
И нека не тъжим за лято жарко,
а да го носим с двете си ръце.
В душите цяла зима да е ярко
за да се топли хладното сърце!
https://www.youtube.com/watch?v=CwXYJVgsNQY
© Антоанета Иванова Все права защищены