4 июн. 2008 г., 10:33

Привечер 

  Поэзия
901 0 23

 

Изниза се и този ден -
от вятъра белязан,
остана си неотреден
за нови чувства.
Зад облак дрипав,
вкопчил се във планината,
последен лъч просветна.
Сумракът се промъкна тихо
под вратата,
запали с полъх на прохлада
сърцето на свещта,
забравена преполовена
до купа сухи цветове,
набрани в летен ден.


Уханието на умора
оттатък прага ми
заглъхна.


© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??