Приятел
Приятел в нужда се познава,
да е до теб в трудност, не само в забава.
В лоши моменти, когато всички те изоставят
и имаш проблеми, за тебе забравят.
При нужда да ти протегне ръка, това е приятел,
изостави ли те, наречи го лицемер и предател.
Когато замята потъва под твоите крака,
без да се замисли за себе си да ти подаде ръка.
Този човек може да не е до теб всеки ден,
Помагайки ти разбираш, че е Човек - необикновен.
Жените до нас, дали са ни приятели?
Или просто сме си едни мечтатели.
Ако ти е приятел твоята любима,
това е жената за теб-незаменима!
Той ще дойде при теб и посреднощ дори.
С приятелите си никога не ще останеме сами.
© Валентин Миленов Все права защищены