16.10.2015 г., 9:46 ч.

Приятел 

  Поезия
615 0 4

                                                      Приятел

 

Приятел в нужда се познава,

да е до теб в трудност, не само в забава.

В лоши моменти, когато всички те изоставят

и имаш проблеми, за тебе забравят.

 

При нужда да ти протегне ръка, това е приятел,

изостави ли те, наречи го лицемер и предател.

 

Когато замята потъва под твоите крака,

без да се замисли за себе си да ти подаде ръка.

Този човек може да не е до теб всеки ден,

Помагайки ти разбираш, че е Човек - необикновен.

 

Жените до нас, дали са ни приятели?

Или просто сме си едни мечтатели.

 

Ако ти е приятел твоята любима,

това е жената за теб-незаменима!

 

Той ще дойде при теб и посреднощ дори.

С приятелите си никога не ще останеме сами.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??