24 мая 2006 г., 11:35

Приятелката ми е червена сигнална болка  

  Поэзия
625 0 3
Приятелката ми е червена сигнална болка
Винаги когато ме целува
Когато в топлото си легнем
Всеки другия сънува:
Че кара влак
Дъждът намокрил релсите
Ръждясали в очите на светулките
Пътуващи...

Двоен метален шев
Пресича мнoгoъгълни полета
И пази от гарвани семето

Ами ако слънчогледите ослепеят
Когато са готови да го дадат?
Ако ги убият преди това?

Малък слънчоглед-родилка:
"Убий ме преди да започнеш да кървиш"
И засрамено обръща гръб на слънцето

После се събуждам
Капчици хормони опръскали слабините ми
Но нея я няма до мен за да ме прегърне
А само бележка:
"Прости ми че всеки ден убивам себе си"
И:
"Някой ден ще се върна"

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??