13 янв. 2012 г., 12:27

Приют за любов 

  Поэзия
1089 0 16
Нямам време! Събирам любов.
Изоставена, гладна, ранена.
Сгряла много сърца в тоз живот
и изхвърлена днес на студено.
Тя е там, в някой краен квартал -
прелъстена, кървяща и жалка.
Някой в нейно лице бе познал
своя дом и детето си малко.
Ще я взема на гръб до дома,
ще превържа дълбоките рани.
Ще ù дам и подслон, и храна.
Сам приемен баща ще ù стана.
А пък стъпи ли пак на крака -
благодарна, щастлива, спасена,
ще остане тя чак до смъртта
като куче – най-предано – с мене.

© Мартин Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??