Призовани сме пред себе си,
дали да тръгнем към богатите
или в страната да останем
при бедните си братя.
Призовани сме пред съвестта си,
оставили семейство, дом,
да скитаме сами, недраги
или глада вседневен да делим.
Призовани сме от Майката Родина
дилема мъчна да решим,
завинаги във нея да останем
или от златото да се изкушим.
Призовани сме пред Бог,
сърцата наши да изстинат,
забравили за майка и баща
или до гроб да любим таз земя!
© Хари Спасов Все права защищены